Banner_StudioBanner_Studio

Jochem Coenen
illustrator & ontwerper
uit Utrecht

Ik maak beeld opgebouwd uit geometrische vormen, waarmee ik complexe onderwerpen in één helder beeld of begrijpelijk pictogram verbeeld. De scheidslijnen tussen ontwerpdisciplines overschrijd ik graag, met rijk geïllustreerde infographics en zeer grafische illustraties als resultaat.

Ik werk voor diverse opdrachtgevers en mijn werk is toepasbaar op een breed scala van uitingen zoals redactionele illustraties, infographics, pictogrammen, stadsplattegronden, animaties, bedrukte souvenirs en bieretiketten.

Als ik niet aan het werk ben maak ik graag pizza’s of speel ik verstoppertje met mijn kinderen.

Linkedin | Facebook | Pinterest | Instagram

Ik werk voor

BNO

Ik ben aangesloten bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers.

Hof van Cartesius

Samen met mijn studiogenoten werd ik deze zomer onderdeel van het Hof van Cartesius, een volledig circulair gebouwde werkplek in het Utrechtse Werkspoorkwartier. Daar begonnen we samen met een groep creatieve collega-ondernemers aan een groot avontuur: zelf onze nieuwe werkplek bouwen!

We nailed it!

Nadat het gebouw casco werd opgeleverd bouwden alle ondernemers zelf hun werkplek af. Dat betekende ook de gevel zelf bekleden. Op 8 meter hoogte betimmerden we -bij gebrek aan spijkerpistool- onze gevel met de ouderwetse klauwhamer.

Bouw

Van een kale ruimte met enkellaags vloer, tranformeerden we onze studio naar een fijne leefbare plek. Ook binnen probeerden we de circulaire gedachte van het Hof van Cartesius zoveel mogelijk door te voeren, we bouwden een wandkast van stijgermateriaal en een verhoogde entree van een stalen ladenkast.

Klaar

Onze studio moest meer worden dan een werkplek alleen. We wilden een ruimte waarin we klanten kunnen ontvangen, samen kunnen werken met collega creatieven en een goeie borrel kunnen geven. Daarom bouwden we een flinke keuken met bar, waaraan vergaderen, werken en ontspannen vanzelfsprekend in elkaar overlopen.