More selected projects

Plattegrond & boek Werkspoorkwartier

Het Utrechtse Werkspoorkwartier is het oude fabrieksterrein van het voormalige Werkspoor. Deze fabrikant van locomotieven en stalen bruggen was met meer dan 6000 werknemers de grootste werkgever van Utrecht. Na het faillissement van Werkspoor begin jaren 70 en jaren van leegstand en verloedering bruist het weer in het Werkspoorkwartier. Oude monumentale fabriekshallen worden opgeknapt en creatieve en duurzame bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. 

Om de stormachtige ontwikkelingen die het Werkspoorkwartier doormaakt ook aan de buitenwereld toonbaar te maken, werd mij gevraagd een plattegrond en boek te maken die laten zien welke ondernemers er zijn en waar die te vinden zijn. Een opdracht waar ik als creatieve ondernemer, zelf gevestigd in het Werkspoorkwartier, meer dan graag aan meewerkte.

Boek Made in Werkspoor

Met het boek Made in Werkspoor laat het Werkspoorkwartier welke creatieve ondernemers er allemaal gevestigd zijn, wat ze maken en in welk gebouw ze gevestigd zijn. Het boek maakte ik samen met Werkspoor collega’s Gabrielle Muris en Simone Tenda, die het concept en de productie voor hun rekening namen. De online versie van het boek in je onder deze link: Made in Werkspoor